مقدمه
زیبایی های کشور ترکیه بر همگان مبراست به گونه ای که این کشور به یکی از پرمتقاضی ترین کشورها برای اپلای و خروج از کشور مبدل شده است. ایرانیان بسیاری به بهانه های مختلف همانند تحصیل در ترکیه، ثبت شرکت در ترکیه به این کشور مهاجرت کرده اند و از همین رو می توان گفت که به دلیل حضور ایرانیان زیاد در کشور ترکیه، میزان تقاضا نیز نسبت به سایر کشورها بالا می باشد. در این مقاله قصد داریم به صورت اختصاصی به موضوع تحصیل در رشته معماری در ترکیه بپردازیم و از شما دعوت می کنیم ما تیم تحریریه اکسیر اپلای را تا انتهای مقاله همراهی نمایید.
همانطور که در بندهای قبل تر ذکر گردید ترکیه به یکی از کشورهای مهم در خاورمیانه به حساب می آید و افراد بسیاری برای کار و زندگی به این کشور مهاجرت نموده اند. آن دسته از عزیزانی که قصد دارند برای اشتغال به تحصیل به کشور ترکیه مهاجرت نمایند، معمولا به یکی از دو روش (شرکت در آزمون ورودی و بدون آزمون)، می توانند مشغول به تحصیل شوند.
در صورتی که متقاضی ورود با آزمون و بدون آزمون هر یک از رشته های تحصیلی در ترکیه هستید، لازم است درخواست خود را از طریق سایت دانشگاه مدنظر ثبت نمایید و سپس منتظر اعلام نتایج از سوی دانشگاه بمانید و در صورتی که شرایط مورد نیاز دانشگاه را دارا باشید، می توانید به تحصیل در این کشور مشغول شوید.
یکی از موضوعات اساسی که مورد سوال از سوی داوطلبان قرار می گیرد، هزینه و شهریه مورد نیاز برای اشتغال به تحصیل در ترکیه می باشد، زیرا داوطلبان می بایست تمام شرایط و جوانب تحصیل در کشور مقصد را مورد بررسی قرار دهند و سپس نسبت به ارسال مدارک و شروع تحصیلات اقدام نمایند. شهریه تحصیل در ترکیه در جدول زیر ذکر شده است.
شهریه دانشگاه ها | 500 تا 1800 دلار در دانشگاه های دولتی در هر سال |
---|---|
هزینه خوراک | 10 الی 15 دلار روزانه |
هزینه اجاره منزل | 500 دلار ماهیانه |
هزینه حمل و نقل | 5 دلار روزانه |
همانطور که می دانید تعداد نفراتی که متقاضی ورود به کشور ترکیه هستند، افزایش چشمگیری داشته است و همچنین اشتغال به تحصیل در رشته های مختلف کشور ترکیه، به یکی از پر متقاضی ترین موضوعات خروج از کشور مبدل شده است.
از جمله شرایطی که کشور ترکیه را از سایر کشورها متمایز کرده است، این می باشد که کشور ترکیه از بین داوطلبانی که تا هر مقطعی در کشور خودشان تحصیل کرده باشند نیز جذب دانشجو انجام می دهد اما به این شرط که رشته، مدرسه و یا دانشگاه محل تحصیل مورد تایید کشور ترکیه باشد و همچنین با شرایط معدل اعلام شده توسط دانشگاه های ترکیه، همخوانی داشته باشد.
چگونه در کشور ترکیه و با مدرک دیپلم مشغول به تحصیل شویم؟ این سوال مکررا از سوی کاربران سایت اکسیر اپلای، مطرح می شود. همانطور که ذکر گردید شما می بایست در آزمون ورودی این کشور، موفق به دریافت نمره قبولی شوید و هچنین نمره مدرک دیپلمتان، مورد تایید دانشگاه مدنظر در کشور ترکیه قرار بگیرد. لازم به ذکر است که شرکت در کلاس های زبان انگلیسی و یا ترکی نیز از جمله شروط اشتغال به تحصیل در ترکیه می باشد.
اینکه کلاس زبان انگلیسی یا ترکی (تومر)، شرکت کنید بستگی به شرایط دانشگاه منتخب دارد. لازم به ذکر است دریافت مدرک زبان ترکی، یک سال زمان نیاز دارد و دریافت مدرک زبان انگلیسی نیز دو سال زمان نیاز دارد.
همانطور که در پاراگراف های قبل ذکر نمودیم، ورود به دانشگاه های ترکیه به دو صورت با کنکور و بدون کنکور می باشد و اگر تمایل به تحصیل بدون آزمون در ترکیه دارید، می بایست معدل بالا و سوابق تحصیلی مناسبی داشته باشید. تعیین سطح معدل با توجه به رشته منتخب و دانشگاه انتخاب شده توسط داوطلب دارد. قطعا تحصیل در رشته هایی همانند رشته های پزشکی و پیراپزشکی، نیازمند داشتن معدل بسیار بالا دارد. پیشنهاد می کنیم از مطالعه مقاله شرایط تحصیل در ترکیه سایت اکسیر اپلای نیز غافل نشوید.
تلفن تماس : ۰۷۱۳۲۳۱۷۴۴۰ _ ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ _ 09172755767
واتس آپ : ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ - 09172755767
تلگرام : https://t.me/exirapply
اینستاگرام : exir_apply و iranian_china
در نیم نگاهی به رشته های فنی و مهندسی می توان اینگونه برداشت نمود که معماری از اصلی ترین رشته های گروه های فنی مهندسی می باشدکه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه های ترکیه ارائه می شود.
آن دسته از عزیزانی که متقاضی ورود به رشته معماری در ترکیه هستند، لازم است درباره دانشگاه های ارائه دهنده این رشته در کشور ترکیه مطالعه نمایند و سپس دانشگاه مدنظر خود را انتخاب کنند.
گام بعدی تعیین تکلیف زبان می باشد. همانطور که ذکر گردید شما می بایست یکی از مدارک زبان انگلیسی یا زبان ترکی را مسلط باشید و همچنین مدرک مرتبط به زبان را دارا باشید.
پس از دریافت مدرک زبان، می بایست از این موضوع که دانشگاه مدنظرتان رشته معماری را به صورت بدون کنکور یا باکنکور ارائه می کند، مطلع شوید. در صورتی که دانشگاه منتخب رشته معماری را به صورت بدون آزمون ارائه کرد، فرم درخواست ثبت نام را تکمیل نموده و به دانشگاه تسلیم نمایید و در غیر این صورت نیز بایستی در آزمون ورودی دانشگاه شرکت نمایید.
پس از موفقیت در ورود به دانشگاه می بایست دوره ۴ یا ۵ ساله تحصیلی که معادل مدرک لیسانس در ایران می باشد را با شرایط معدل خوب سپری نمایید.
لازم می دانیم که ذکر کنیم آن دسته از عزیزانی که سطح نمره متوسط را در آزمون ورودی دریافت می کنند، بایستی وارد دوره ۲ یا ۳ ساله که معادل مدرک کاردانی ایران می باشد، مشغول به تحصیل شوند.
سطح علمی داوطلبان متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه برای این کشور بسیار حائز اهمیت می باشد و چنانچه متقاضی هر یک از رشته های تحصیلی این کشور باشید، لازم است پایه علمی متناسب را دارا باشید. داشتن گواهی های علمی و پژوهشی و کنفرانسی مرتبط می تواند به عنوان امتیاز لحاظ گردد و مسیر اشتغال به تحصیل شما را هموارتر کند.
رشته معماری نیز از این قائده مستثنی نمی باشد و در صورتی که معماران و طراحان با نرم افزارهای گوناگون همچون اتوکد، آفیس، برنامه های مایکروسافت و… مسلط باشند، به عنوان حسن برایشان در نظر گرفته می شود و همچنین مدارکی که از دانشگاه های ترکیه دریافت می کنید، بسیار معتبر بوده و معمولا نیاز به معادل سازی برای دانشگاه های دیگر ندارد.
۱۵ دانشگاه در ترکیه به صورت تخصصی به ارائه رشته معماری می پردازند و این بدین معناست که در اکثریت شهرهای ترکیه دانشگاهی برای تحصیل در رشته معماری وجود دارد و همین موضوع از هزینه های حمل و نقل کم می کند و البته تحصیل به زبان ترکی نیز می تواند تا حدود بسیار زیادی از هزینه های داوطلبان کم کند.
مقطع ارشد معماری در ترکیه حدود ۲ سال به طول می انجامد و دانشجویان لازم است ۱۲۰ واحد درسی را سپری کنند. فوق لیسانس معماری در ترکیه همانند ارشد معماری در ایران می باشد. به این صورت که دانشجو بایستی تعداد واحد درسی مشخصی را پاس کنید و با نگارش پایان نامه و دفاع از آن، به تحصیلات خود خاتمه دهد.
دانشجویان کشور ترکیه از بین ماه های اکتبر تا ژانویه و از ماه های فوریه تا جولای، دو هفته تعطیلی دانشگاهی خواهند داشت. شایان ذکر است که مقطع کارشناسی ارشد رشته معماری در ترکیه، از ماه اکتبر آغاز می شود و البته ممکن است استثناهایی از جانب دانشگاه های پذیرنده نیز مشاهده شود.
کشور ترکیه مقطع دکتری تخصصی را همانند دکتری دانشگاه های اروپایی ارائه می دهد. دوره دکتری این کشور به دو صورت تمام وقت و پاره وقت ارائه می شود و آن دسته از داوطلبانی که در دوره تمام وقت مشغول به تحصیل می شوند بایستی در دوره ای حدودا ۴ ساله و با معدل خوب فارغ التحصیل شوند.
کشور ترکیه برای تایید فراغت از تحصیل دانشجویان دکتری، از آن ها رساله درخواست می کند و دانشجویان می بایست در طول تحصیلات خود در مقطع دکترای تخصصی، به فکر تز و یا ایده ای برای رساله دکتری خود داشته باشند و با اساتید خود در این زمینه مشورت کنند.
هزینه تحصیل در هر کشوری می تواند به عنوان اصلی ترین موضوعاتی باشد که از سوی کاربران ما مورد سوال قرار می گیرد. زیرا آن دسته از داوطلبانی که توانایی پرداخت شهریه دانشگاه و یا هزینه های معین را نداشته باشند از ادامه تحصیل دادن در آن کشور محروم خواهند شد. همانطور که شهریه دانشگاه های ایران، هر سال اضافه می شود، شهریه دانشگاه های ترکیه نیز میانگین ۲۰ تا ۲۵ درصد در هر سال افزوده می شود.
رشته معماری در کشور ترکیه جزو رشته های کم هزینه به حساب می آید. ماکزیمم شهریه این رشته در ترکیه معادل ۵۰۰ لیر (۷۵ دلار) الی ۵۰۰۰ لیر (۷۳۴ دلار)، می باشد. البته این هزینه برای تحصیل در کشور ترکیه تخمین زده می شود و نمی توان شهریه دقیق را ذکر نمود.
علاوه بر شهریه ای که بایستی به دانشگاه پرداخت شود، بایستی هزینه خوراک، پوشاک، حمل و نقل، تلفن، اقامت و… را نیز در نظر داشته باشید. تقریبا می تواند گفت که برای هزینه زندگی در این کشور نیز بایستی میانگین ۵۰۰ الی ۷۰۰ دلار را در نظر داشته باشید.
قصد داریم در این بخش توجه شما را به یک مثال جلب نماییم: در ایران نیز دانشجویان بسیاری مشغول به تحصیل در دانشگاه های دولتی، نیمه دولتی و خصوصی می باشند.
آیا شما می توانید از دانشجویان دانشگاه آزاد انتظار صرف هزینه مشترک داشته باشید؟ در کشورهای دیگر و من جمله ترکیه نیز به همین صورت می باشد و با مقداری صرفه جویی کردن، می توان تا حد قابل توجهی از هزینه ها کاست!
به عنوان آخرین بحث در این پاراگراف متذکر می شویم که زبان انتخابی شما برای ادامه تحصیل در ترکیه نیز می تواند بر شهریه آن دانشگاه تاثیر بگذارد و به بیان دیگر اشتغال به تحصیل به زبان رسمی کشور ترکیه (ترکی)، حدود ۵۰۰ لیر ارزان تر از تحصیل به زبان انگلیسی می باشد.
همچنین نوع دانشگاه انتخابی شما با مبلغ شهریه ای که بایستی به دانشگاه بپردازید، رابطه مستقیم دارد و مشغول به تحصیل شدن در دانشگاه های خصوصی، نیازمند صرف هزینه های بیشتری نسبت به دانشگاه های دولتی می باشد.
اگر شما نیز متقاضی تحصیل در رشته معماری ترکیه می باشید، حتما برای یک بار که شده درباره شهریه دانشگاه ها و هزینه های تحصیل در این کشور به تحقیق پرداخته اید و با موضوع بورسیه تحصیلی آشنا هستید. برای اینکه بتوانید بورسیه تحصیلی دریافت کنید، در ابتدا بایستی شرایط سنی مورد نظر دانشگاه ها را دارا باشید. شرایط مورد نظر بورسیه شدن را در ادامه ذکر نموده ایم.
۱- شرایط سنی برای مقطع لیسانس، ۲۱ سال و برای فوق لیسانس ۳۰ سال می باشد.
۲- معدل آخرین مدرک تحصیلی داوطلب نباید کمتر از ۱۴ باشد.
۳- به زبان انگلیسی یا ترکی آشنا باشید و مدارک مرتبط را دارا باشید.
۴- داشتن رزومه تحصیلی مرتبط می تواند در پذیرش شما موثر واقع گردد.
سخن پایانی
ما در سایت اکسیر اپلای آرزو داریم که هر کسی در رشته، دانشگاه و کشور مورد علاقه خود، روزگار سپری کند و تمام سعی تیم اکسیر اپلای بر این است که بدون هیچ نوع دغدغه ای بتوانید وارد کشور مقصد خود شوید. در این مقاله به شرح توضیحاتی در خصوص تحصیل در رشته معماری در ترکیه پرداختیم و شما عزیزان می توانید سوالات خود را در انتهای این مقاله کامنت بگذارید یا با کارشناسان تماس گرفته و پاسخ کاملی دریافت نمایید.
تلفن تماس : ۰۷۱۳۲۳۱۷۴۴۰ _ ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ _ 09172755767
واتس آپ : ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ - 09172755767
تلگرام : https://t.me/exirapply
اینستاگرام : exir_apply و iranian_china
موسسه مهاجران بین المللی اکسیر دانش به شماره ثبت (4491) یکی از موسسات فعال در زمینه خدمات مشاوره ای و کارگزاری مهاجرت اعم از تحصیل،ثبت شرکت،کاریابی بین المللی و سرمایه گذاری در خارج از کشور میباشد.