شرایط تحصیل در ترکیه با هزینه و مدارک لازم

ترکیه یکی از مهمترین کشورهای منطقه خاورمیانه می باشد که در همسایگی کشورمان ایران قرار گرفته است. این کشور غنی از منابع اقتصادی و فرهنگی می باشد که به همین علت افراد، از مناطق مختلف جهان تمایل دارند تا به این کشور مهاجرت نمایند.

از جمله اصلی ترین اهداف افراد برای مهاجرت به این کشور تحصیل در ترکیه می باشد. ناگفته نماند که متقاضیان بسیاری صرفا برای اشتغال به کار و زندگی، جهت مهاجرت اقدام می نمایند ولیکن تیم نویسندگان ما در مقاله حاضر تلاش کرده است تا به بررسی شرایط تحصیل در ترکیه با هزینه و مدارک لازم بپردازد.

در صورتی که شما کاربران گرامی نیز مشتاق به ادامه تحصیل در ترکیه می باشید، پیشنهاد می کنیم قبل از خواندن ادامه مطالب در ابتدا به پادکست اکسیر (تحصیل در ترکیه) با دقت گوش کنید.

پادکست مروری بر تحصیل در ترکیه

جهت دریافت مشاوره رایگان تحصیل در ترکیه با ما در تماس باشید!

تلفن تماس : ۰۷۱۳۲۳۱۷۴۴۰ _ ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ _ 09172755767

واتس آپ : ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ - 09172755767

تلگرام : https://t.me/exirapply

اینستاگرام : exir_apply و iranian_china

برای تحصیل در ترکیه چه باید کرد؟

در ذهن علاقمندان تحصیل در ترکیه، این پرسش وجود دارد که برای تحصیل در این کشور چه باید کرد؟ 

در این بخش قصد داریم تا شما را از نحوه ثبت درخواست و اقدامات لازم برای پذیرش تحصیل در ترکیه راهنمایی نماییم. قبل از پرداختن به شرایط و مدارک مورد نیاز می بایست اشاره کنیم که به طور کلی دو راه برای اخذ پذیرش تحصیل در ترکیه وجود دارد.

برای تحصیل در ترکیه چه باید کرد

نخستین روش شرکت در آزمون ورودی و روش بعدی تحصیل بدون کنکور می باشد. اقدام به هر کدام از این دانشگاه ها شرایط ویژه ای را دارا است که پس از ثبت درخواست از طریق سایت رسمی دانشگاه منتخب در اختیار دانشجو قرار می گیرد.

متقاضیان بایستی پس از تکمیل فرم درخواست پذیرش تحصیل در ترکیه، منتظر اعلام اخبار از طریق سایت دانشگاه بمانند.

برای تحصیل در ترکیه چه مدارکی لازم است؟

به همراه داشتن مدارک مخصوص جهت نام نویسی و تحصیل، برای همه دانشگاه های جهان ضروری است. به طور معمول این مدارک شامل اسناد هویتی و همچنین اسناد تحصیلی افراد می باشد. شایان ذکر است که هر کدام از دانشگاه ها مدارک خاص خود را دارا بوده و معمولا از طریق سایت رسمی خود به اطلاع متقاضیان می رسانند لذا شما داوطلبان گرامی می بایست پس از ثبت درخواست پذیرش خود، سایر اخبار مربوطه را از طریق دانشگاه مورد نظرتان پیگیری نمایید و همه مدارک درخواستی را با دقت در سایت دانشگاه بارگذاری کنید.

گاهی نیز لازم است تا مدارک توسط شورای آموزش عالی کشور ترکیه مورد بررسی قرار می گیرد. در چنین شرایطی افراد باید به کنسولگری ترکیه مراجعه و مسیر خاصی را طی کنند. ما در قسمت زیر به اختصار به برخی از مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه اشاره می نماییم:

برای تحصیل در ترکیه چه مدارکی لازم است

  • باتوجه به این که تحصیل در ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی برای افراد مقدور است. آن ها بایستی جهت دریافت مدرک زبان اقدام کنند. نوع زبان فراگیری شده بر اساس نوع دانشگاه مشخص می شود چرا که برخی دانشگاه ها صرفا از طریق یکی از این دو زبان به تدریس دورس می پردازند.
  • عکس شخص مورد نظر که به تازگی گرفته شده است، معمولا جزو مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه می باشد.
  • گذرنامه فرد متقاضی بایستی دارای حداقل یک سال اعتبار باشد.
  • به طور معمول کپی پاسپورت در قالب برگه آ چهار درخواست می شود.
  • اغلب نیاز است که داوطلب به پزشک مراجعه کرده و جهت دریافت گواهی سلامت اقدام کند.
  • دیپلم دبیرستان، مدرک پیش دانشگاهی، ریزنمرات دبیرستان جهت بررسی حدنصاب نمره، اغلب برای پذیرش در مقطع کارشناسی، مدارک مربوط به دوره کارشناسی برای متقاضیان کارشناسی ارشد و ترجمه مدرک کارشناسی ارشد برای متقاضیان ورود به مقطع دکتری الزامی است.
  • توصیه نامه از طرف استاد دانشگاه نیز گاهی برای افراد علاقمند به تحصیل دکتری در ترکیه لازم می باشد.
  • در صورتی که دانشگاه مورد نظر جهت پذیرش دانشجو به برگزاری آزمون YOS اقدام نماید، شخص بایستی موفق به کسب نمره حدنصاب شده باشد.
  • گاهی نیز قبولی و کسب نمره مورد نیاز در آزمون های بین المللی مانند SAT جزو مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیل در ترکیه می باشد.
  • دارا بودن کپی و اصل مدرک ترجمه شده مقطع کارشناسی ضروری است.
  • اغلب داشتن ریزنمرات پایه های تحصیلی گذرانده شده، مورد نیاز می باشد.
  • شرایط تحصیل در ترکیه

    تعداد متقاضیانی که سالانه جهت تحصیل خود یا فرزندانشان در ترکیه اقدام می نمایند، افزایش چشمگیری داشته است. تحصیل در ترکیه دارای شرایط خاصی می باشد که افراد بایستی قبل از اقدام به ثبت درخواست، از مفاد این شرایط آگاهی یابند. لازم به ذکر است که شرایط تحصیل در ترکیه در مقایسه با سایر کشورها مطلوب تر بوده و همین سبب شده تا متقاضیان تمایل بیشتری برای تحصیل در این کشور داشته باشند. به خاطر داشته باشید که هر یک از دانشگاه ها مانند سایر موسسات آموزشی شرایط خاص خود را جهت پذیرش دانشجو دارد. از این نمی توان در این مقاله دقیقا به بیان جزییات شرایط و همه بندهای آن پرداخت. با این حال ما کوشش نمودیم تا برای افزایش اطلاعات شما من باب موضوع شرایط تحصیل در ترکیه، مواردی را در قسمت های بعد به صورت مجزا مورد بررسی قرار دهیم.

یکی از مباحثی که امروزه برای خیل عظیمی از علاقمندان مهاجرت به ترکیه مطرح می باشد، ادامه تحصیل در ترکیه است. به این معنا که هدف همه مهاجران ترکیه شروع زندگی، کار و تحصیل در ترکیه نمی باشد و در بسیاری از موارد افراد برخی از پایه ها و مقاطع تحصیلی را در کشور خودشان گذرانده و اکنون قصد ادامه تحصیل در ترکیه و استفاده از مزایا و کیفیت بی نظیر این کشور را دارند. در چنین وضعیتی نیز افراد بایستی شرایط دانشگاه منتخب را در نظر گرفته و سپس جهت تکمیل مراحل نام نویسی اقدام کنند.

نکته ای که تحصیل در ترکیه را از شرایط ادامه تحصیل در ترکیه متمایز می کند، داشتن شرایط اضافی و منحصر به فرد دیگری می باشد. بدیهی است که چنانچه افراد بخشی از تحصیل خود را در کشور دیگری گذرانده باشند، می بایست مدارک مربوط به آن را به مرکز آموزشی کشور مقصد یعنی ترکیه ارائه نمایند. این مدارک بایستی معتبر بوده و مورد تایید کشور ترکیه قرار گیرند. همچنین نمرات حاصل شده در پایان هر مقطع بایستی مطابق با شرط معدل تعیین شده توسط دانشگاه باشند.

پیرو مطالب مذکور در بخش قبلی گاهی افراد با مدرک دیپلم قصد دارند به ادامه تحصیل در دانشگاه های کشور ترکیه بپردازند. برای این که افراد از با دیپلم بتوانند، در مقاطع بالاتر مشغول به تحصیل شوند، می بایست شرایطی را متناسب با آنچه دانشگاه مشخص کرده است، فراهم نمایند. پس از بررسی شرایط ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم درمی یابید که ثبت نام در بر خی از آن ها مشروط به موفقیت در آزمون ورودی بوده و یا بازه ای از نمره قبولی در دیپلم را ملاک پذیرش قرار می دهند.

دومین شرط اساسی، شرکت در کلاس های زبان انگلیسی یا ترکی است که متقاضیان می بایست یکی از آن دو را باتوجه به سیستم آموزشی دانشگاه برگزینند. برنامه آمادگی زبان ترکی که تحت عنوان تومر شناخته می شود، یک سال به طول می انجامد. همچنین مدارک معتبر زبان انگلیسی شامل تافل، آیلتس و… می گردد که گذراندن آن یک تا دو سال زمان لازم دارد.

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، پذیرفته شدن در برخی از دانشگاه های کشور ترکیه نیازی به شرکت در آزمون ورودی ندارد. این دسته از موسسات آموزشی، شرایط و قوانین خاص خود را دارند که متقاضیان می بایست از طریق برقراری تماس با راه های ارتباطی دانشگاه، از این شرایط آگاه شده و مدارک مورد نیاز را در زمان مشخص به دانشگاه ارائه دهد.

همچنین افراد می توانند، به تحصیل رشته های مختلف در ترکیه و بدون نیاز به قبولی در کنکور بپردازند. شرایط تحصیل در ترکیه بدون کنکور، معمولا نیاز به معدل و سطح علمی بالا دارد. البته این موضوع متناسب با نوع و حساسیت رشته تعیین می گردد. به عنوان مثال تحصیل رشته های پزشکی و پیراپزشکی، نیاز به دارا بودن معدل های بالا می باشد. یکی دیگر از شرایط مهم تحصیل در ترکیه داشتن مدرک زبان انگیسی و یا ترکی است. باقی مدارک مورد نیاز شامل پاسپورت، مدارک شناسایی، سوابق تحصیلی و غیره می شود که جزییات آن پس از ثبت درخواست توسط دانشگاه اعلام می گردد.

شرایط سنی تحصیل در ترکیه

یکی از مهمترین مسائلی که ضمن ثبت درخواست پذیرش تحصیل در ترکیه باید به آن دقت نمود، شرایط سنی تعیین شده از سوی این کشور می باشد. در اکثر کشورها افراد بایستی از سن و گپ تحصیلی مشخصی برخوردار باشند. گپ تحصیلی همان وقفه یا فاصله ای است که طی مسیر تحصیلی افراد، در بین مقاطع وجود دارد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید، تحصیل در ترکیه از این قضیه مستثنی است. بیشتر دانشگاه های این کشور شرایط سنی سخت گیرانه ای را برای پذیرش افراد در نظر نگرفته اند و این یکی از مزیت هایی می باشد که افراد را برای تحصیل در ترکیه راغب می نماید.

شرایط سنی تحصیل در ترکیه

ناگفته نماند که در این میان برخی از دانشگاه های خاص و ارائه کننده بورسیه تحصیلی گاها به وضع قوانین خاصی در رابطه با سن متقاضیان می پردازد. حداکثر سن تعیین شده جهت اخذ بورسیه تحصیلی به شرح زیر است:

شرایط سنی تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی با بهره مندی از بورسیه: 21 سال

شرایط سنی تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد با بهره مندی از بورسیه: 30 سال

شرایط سنی تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری با بهره مندی از بورسیه: 35 تا 40 سال

  • تحصیل زیر 18 سال در ترکیه

    بسیاری از مهاجرین کشور ترکیه که قصد به همراه بردن فرزندانشان را دارند، مایل هستند تا از شرایط تحصیل زیر 18 سال در ترکیه آگاه شوند. برای روشن شدن این موضوع باید اشاره کنیم که تحصیل در ترکیه برای افراد زیر 18 سال به راحتی و طی مورد تایید واقع شدن اقامت والدین توسط سفارت ترکیه در ایران امکان پذیر است. برای این امر تنها لازم است که مدارک شناسایی پدر و مادر و همچنین سند ازدواج آن ها بررسی گردد. لازم به ذکر است که شرایط تحصیل در ترکیه حتی با اقامت یکی از والدین نیز فراهم می باشد. حال این پرسش وجود دارد که آیا والدین می توانند فرزند خود را به تنهایی برای تحصیل در ترکیه بفرستند؟ این امر نیز ممکن است. در صورتی والدین فردی که به سن قانونی نرسیده است، بنا به هر دلیل نتوانند در کشور ترکیه اقامت داشته باشند، می بایست رضایت خود را به صورت کتبی مبنی بر اجازه تحصیل فرزندشان در ترکیه به سفارت ایران تحویل دهند. این رضایت نامه باید توسط والدی که حضانت فرزند را بر عهده دارد، نوشته و امضا شود. اگر فرد متقاضی تحصیل در ترکیه، پدر و مادر خود را از دست داده باشد، مسئولیت مذکور بر دوش کسی است که قانونا سرپرست وی محسوب می شود. اکنون فرد می تواند، با طی فرآیند معادل سازی اخرین اسناد تحصیلی خود و ارائه سایر مدارک درخواست شده توسط مدرسه مورد نظر، جهت نام نویسی و تحصیل در ترکیه اقدام نماید.

برای تحصیل در ترکیه چقدر پول لازم است؟

برای تحصیل در ترکیه چقدر پول لازم است

هزینه تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی و ایالات متحده مقرون به صرفه تر می باشد با این حال لازم است تا متقاضیان علاقمند به تحصیل از دامنه حدودی قیمت ها آگاهی داشته و با توانایی کافی مالی جهت مهاجرت اقدام نمایند.

توجه داشته باشید، هزینه تحصیل و زندگی کسانی که موفق به اخذ بوسیه تحصیلی ترکیه شده اند، تا حد زیادی کاهش یافته و به حداقل می رسد. موارد دیگری که در این رابطه اهمیت دارند، ملاک هایی هستند که در تعیین هزینه ها حائز اهمیت می باشند.

به عبارتی دیگر، هزینه تحصیل و زندگی در ترکیه به عواملی مانند نوع رنکینگ دانشگاه، محیط جغرافیایی محل تحصیل و سبک مدیریت مخارج توسط دانشجو بستگی دارد. در ذیل این بخش، شمای کلی هزینه های اصلی مورد نیاز را درج می نماییم. همچنین در ادامه هزینه های جزئی برای تحصیل در مقاطع مختلف در ترکیه را برایتان آورده ایم. 

خلاصه هزینه تحصیل در ترکیه

دسته بندی هزینه مورد نیاز

شهریه دانشگاه ها

500 تا 1800 دلار در دانشگاه های دولتی در سال

هزینه خورد و خوراک

روزانه 10 الی 15 دلار

هزینه اجاره منزل

500 دلار در ماه

هزینه حمل و نقل

روزانه 5 دلار

هزینه تحصیل در ترکیه

در بندهای اخیر مختصرا هزینه های تحصیل در ترکیه را با درج جدول ذکر نمودیم. در این بخش قصد داریم تا به بیان مهم ترین بخش از این هزینه یعنی شهریه دانشگاه بپردازیم. ضروی است که هر فرد قبل از اقدام به تکمیل فرم درخواست، در رابطه با دانشگاه تحقیق کند.

هزینه های تحصیل در ترکیه

شرایط هر کدام از دانشگاه ها متفاوت بوده و بر اساس رتبه و ویژگی که دارند، ممکن است دارای هزینه های متفاوتی از یکدیگر باشند. روشن است که خصوصی یا دولتی بودن دانشگاه، معیار مهمی در تعیین هزینه شهریه می باشد. همچنین موقعیت جغرافیایی دانشگاه، رشته تحصیلی دانشجو در دانشگاه، میزان خدمات ارائه شده مانند خابگاه و غذا و…می توانند، در میزان هزینه تحصیل در ترکیه تاثیرگذار باشند.

لازم به ذکر است که شهریه دانشگاه باتوجه به نوع زبان تدریس نیز متفاوت می باشد. به صورتی که معمولا شهریه دانشگاه هایی که به زبان انگلیسی تدریس می کنند، در مقایسه با دانشگاه هایی که به زبان بومی تدریس می نمایند، بیشتر است. این میزان در مقطع کارشناسی بین 1000 تا 4000 دلار و در مقطع کارشناسی ارشد بین 1500 تا 3000 دلار می باشد. توجه داشته باشید که هزینه های مذکور در دانشگاه های دولتی تقریبا نصف می شود.

هزینه تحصیل در مدارس نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد. مدارس دبیرستان در این کشور به چهار دسته شبانه روی، دولتی، خصوصی و بین المللی تقسیم می شوند. در صورتی که قصد مهارجت به این کشور را داشته باشید، تحصیل در مدارس بین المللی که در واقع مدارس ایرانی در این کشور محسوب می شوند، گزینه مناسب تری برای شما خواهد بود چرا که تحصیل در این نوع مدارس برای افراد زیر 18 سال نیازی به اخذ اقامت نداشته و مدرسه قیومیت آن ها را به طور کامل برعهده می گیرد. هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع دبیرستان به شرح ذیل می باشد.

  • هزینه تحصیل در مدارس دولتی ترکیه: 2000 تا 5000 لیر
  • هزینه تحصیل  در مدارس غیردولتی ترکیه: 50000 لیر
  • هزینه تحصیل در مدارس شبانه روزی خصوصی ترکیه: 30000 دلار
  • هزینه تحصیل در مدارس بین المللی ترکیه: 7000 تا 8000 دلار
در بخش های فوق در رابطه با هزینه دانشگاه های ترکیه صحبت کردیم. در این قسمت به طور مجزا به بررسی هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی می پردازیم. هزینه ای که بابت تحصیل در ترکیه پرداخت می شود، در مقایسه با سایر کشورها بسیار معقول می باشد. لازم به ذکر است که این میزان بسته به نوع دانشگاه متفاوت است. به همین دلیل نمی توانیم، در این مقاله دقیقا به هزینه دانشگاه ها اشاره کنیم. میزان تقریبی این هزینه ها به شرح زیر می باشد. (توجه کنید که برای کسب اطلاعات بیشتر از هزینه تحصیل در ترکیه کارشناسی، بایستی به سایت رسمی دانشگاه مورد نظرتان مراجعه نمایید)  
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های خصوصی ترکیه
دانشگاه های انگلیسی زبان 45 تا 135 میلیون تومان
دانشگاه های ترکی زبان 30 تا 60 میلیون تومان
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های دولتی ترکیه
دانشگاه های انگلیسی زبان 15 تا 24 میلیون تومان
دانشگاه های ترکی زبان 6 تا 24 میلیون تومان
در این بخش قصد دارم تا در رابطه با هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد اطلاعاتی را ارائه نماییم. ارقام مندرج در جداول موجود در مقاله، میزان تقریبی این هزینه ها را نشان می دهند و صرفا جهت افزایش آگاهی شما کاربران گرامی آورده شده اند. از این رو متقاضیان می بایست راجع به دانشگاه مورد نظرشان تحقیق و سپس جهت ثبت درخواست تحصیل در ترکیه اقدام نمایند.
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های دولتی ترکیه
دانشگاه های انگلیسی زبان 17 تا 27 میلیون تومان
دانشگاه های ترکی زبان 6 تا 18 میلیون تومان

همانطور که می دانید، شهریه دانشگاه ها باتوجه به بالا رفتن مقطع دانشجو افزایش می یابد. این میزان بسته به این که دانشجو قصد تحصیل در کدام دانشگاه را داشته باشد، متغیر می باشد. چرا که دانشگاه های مختلف دارای خدمات متنوعی می باشند. همچنین شهریه دانشگاه ها هر ساله با درصد پایینی افزایش همراه است.

از این رو لازم است تا برای اطلاع دقیق از میزان شهریه با دانشگاه مورد نظر تماس برقرار نمایید. هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری و به زبان انگلیسی سالانه یبن 500 تا 800 یورو است که این میزان در دانشگاه های خصوصی به 6000 تا 18000 یورو می رسد. البته در صورتی که دانشجو قصد تحصیل به زبان ترکی را داشته باشد، شهریه مذکور مقداری کمتر در نظر گرفته می شود.

در ابتدای مقاله جدولی را تحت عنوان هزینه های ضروری تحصیل در ترکیه در اختیار شما قرارداده ایم. نظر به اطلاعات فوق می توان دریافت که دانشجویان مشغول به تحصیل در ترکیه بایستی به فکر مخارجی غیر از پرداخت شهریه دانشگاه نیز باشند.

هزینه های زندگی دانشجویی در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی پایینتر می باشد اما با این حال لازم است که فرد از تمکن مالی کافی برخوردار باشد. اطلاعات ارائه شده در منابع مختلف تحقیقاتی نشان می دهند که متوسط هزینه های زندگی دانشجویی در ترکیه تقریبا بین 500 الی 700 یورو در ماه است که البته این میزان به نوع زندگی فرد و عادات و سبک خرید وی بستگی دارد.

این سوال برای بسیاری از متقاضیان تحصیل در ترکیه و همچنین دانشجویان در حال تحصیل ایجاد می شود که چطور هزینه های تحصیل در ترکیه را کاهش دهیم؟. برای پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم که اگر از آن دسته افراد هستید که به خرید علاقه زیادی دارند، بایستی از هم اکنون تغییر در سبک زندگی خود را آغاز نمایید.

زندگی در یک کشور خارجی نیاز به هوشمندی و آینده نگری فراوانی دارد. لذا برای این که هزینه های تحصیل در ترکیه را کاهش دهیم، می توانیم از خرید لوازم و وسایل غیرضروری پرهیز کرده برای مخارج خود برنامه ریزی داشته باشیم. از جمله روش هایی که هزینه تحصیل در ترکیه را کاهش می دهند، استفاده از وسایل نقلیه عمومی، یادگیری مهارت آشپزی، استفاده از کتب دست دوم و… می باشد.

یکی از اساسی ترین روش هایی که می تواند، کمک شایانی در پرداخت هزینه های تحصیل در ترکیه داشته باشد، یافتن شغل پاره وقت در ضمن تحصیل در ترکیه می باشد. این راه باعث می گردد تا دانشجویان به راحتی به تحصیل در ترکیه پرداخته و از میزان نگرانی آن ها بابت تامین وسایل ضروری و اجاره مسکن کاسته شود.

در قسمت فوق اشاره کردیم کردیم که کار ضمن تحصیل در ترکیه بهترین گزینه برای کاهش هزینه های زندگی و تحصیل در این کشور می باشد. پیدا کردن کار نیمه وقت برای دانشجویان در ترکیه کار دشواری محسوب نمی گردد چرا که کشور ترکیه در طی چن سال اخیر به یک مقصد توریستی فوق العاده برای مردم جهان تبدیل شده است و از این رو اشتغال زایی در کشور افزایش پیدا کرده است.

گفته می شود که تنها دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مجاز به تحصیل و کار در ترکیه می باشند. این قانون اخیر مطابق با قانون NO6737 تصویب شده و بر اساس آن دانجویان می توانند، پس از اتمام سال اول تحصیل در ترکیه، جهت اخذ مجوز اقدام نمایند.

تنها نکته ای که دانشجویان قبل از پیدا کردن کار بایستی بدانند، یادگیری مهارت زبان ترکی می باشد. در صورتی که دانشجویان قادر به صحبت کردن به زبان ترکی نباشند، کار کردن برایشان سخت و احتمالا غیرممکن خواهد بود. یادگیری زبان ترکی به افراد کمک می کند تا از طریق برقراری ارتباط با مردم، از آداب و رسوم کشور ترکیه آگاه شده و بتوانند در میان مردم به اشتغال بپردازد.

ناگفته نماند که برخی دانشگاه ها این امکان را برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری فراهم نموده است تا در قبال انجام پروژه های تحقیقاتی، حقوق دریافت نمایند

جهت دریافت مشاوره رایگان تحصیل در ترکیه با ما در تماس باشید!

تلفن تماس : ۰۷۱۳۲۳۱۷۴۴۰ _ ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ _ 09172755767

واتس آپ : ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ - 09172755767

تلگرام : https://t.me/exirapply

اینستاگرام : exir_apply و iranian_china

دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت

دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت ایران در ترکیه

سالانه شورای عالی ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشجویان خارج از کشور، لیستی از دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت را ارائه می دهد. این لیست ممکن است هر سال تغییر کرده و دارای کاهش و افزایش باشد. لذا توصیه می شود که اخبار را از منابع معتبر پیگیری نمایید.

ما نیز در مقاله حاضر به عنوان یک مرجع کامل و دقیق، سالانه اطلاعات را به روزرسانی می کنیم. در طی آخرین تغییرات اعمال شده در لیست دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت 6 دانشگاه افزوده شده است. اسامی دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت، مجموعا در پایین این بخش درج شده اند.

دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت علوم

مطابق آخرین آمار منتشر شده در سال 2020، کشور ترکیه دارای 27 دانشگاه در سطح ممتاز، خوب و متوسط می باشد که از سوی وزارت علوم مورد تایید قرار گرفته است. البته سالانه این تعداد توسط اداراه کل دانش آموختگان وزارت علوم کشور ایران بررسی و اعلانم می گردد. در این قسمت برای آگاهی شما از عنوانین دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند را ذکر نماییم.

گروه الف
دانشگاه بیلکنت
دانشگاه حاجت تپه
دانشگاه سابانچی
دانشگاه کوچ
دانشگاه بغازچی
دانشگاه فنی خاورمیانه
گروه ب
دانشگاه آنکارا
دانشگاه اژه
دانشگاه چوکوروا
دانشگاه کانکیا
دانشگاه استانبول
دانشگاه فنی استانبول
دانشگاه قاضی
دانشگاه دکوز ایلول
دانشگاه ارجیس
دانشگاه فنی یلدیز
دانشگاه مارمارا
دانشگاه کاربوک
گروه ج
دانشگاه اقتصاد ازمیر
دانشگاه فنی ازمیر
آتیلیم
آکدنیز
اسکی شهیر
باهچه شهیر
بیلگی استانبول
آیدین استانبول
گلیشیم استانبول
قاضی انتپ
یدی تپه
اولوداغ
ساکاریا
اوزیگین
کاتارای
رجب اردوغان
19 مایس
کوجالی
کادر هایس

دانشگاه های ترکیه مورد تایید اروپا

از سال 2001 بسیاری از دانشگاه های ترکیه، سیستم آموزشی خود را بر اساس استانداردهای اروپا تنظیم نموده اند. بنابراین مدارک اعطا شده توسط این گونه دانشگاه ها در اروپا معتبر بوده و افراد می توانند به راحتی به کار یا ادامه تحصیل در اروپا بپردازند. در ادامه برای آشنایی بشتر شما با این مراکز علمی، تعدادی از دانشگاه های ترکیه مورد تایید اروپا را بر می شماریم.

  • دانشکاه آنکارا
  • آکدنیز
  • آدیامان
  • عدنان مندرس
  • حاجت تپه
  • دانشگاه استانبول
  • افیون کوجاتپه

دانشگاه های ترکیه مورد تایید آمریکا

با گسترش روزافزون علاقه مندی مردم کشورهای مختلف به تحصیل در ترکیه، این کشور اقداماتی را در راستای مطابق سازی آموزش خود با معیارهای کشور آمریکا انجام داده است تا بتواند از اعتبار علمی بالاتری بهره مند گردد. ناگفته نماند که با تحصیل در دانشگاه های مورد تایید آمریکا، اشتغال فارغ التحصیلان ترکیه در کشور آمریکا با سهولت صورت می گیرد و از مزایای بیشتری برخوردار می شوند. همچنین در این کشور دانشگاهی با نام گیرنه توسط سرحت آک پینار تاسیس شده است که دانشجویان سراسر دنیا می توانند با کیفیت بالای آموزشی در آن تحصیل نمایند. این دانشگاه یک موسسه غیرانتفاعی در ترکیه محسوب می شود و سیستم آموزشی آن کاملا مطابق با آمریا می باشد.

 

تحصیل در رشته های مختلف در ترکیه

تحصیل در رشته های مختلف در ترکیه

سازمان آموزش عالی در کشور ترکیه با هدف گسترش دانش و ارتقای سیستم آموزشی خود، رشته های تحصیلی متنوعی را در دانشگاه ها ارائه می دهد. به صورتی که همه افراد پس از فراغت از تحصیل در رشته های مختلف در ترکیه می توانند در حوزه مورد علاقه خود مشغول به کار شوند.

مزیتی که تحصیل در ترکیه دارا می باشد. اعتبار بالای مدارک اخذ شده توسط دانشگاه های این کشور است. به بیان دیگر دانشجویان بین المللی، هیچ گونه نگرانی از بابت معادل سازی مدرک خود با سایر کشورها ندارند و به راحتی می توانند با ارائه مدرک خود در هر کشور دیگری، مشغول به کار یا ادامه تحصیل شوند.

تنوع رشته در دانشگاه های این کشور سبب محبوبیت روزافزون و افزایش تقاضتا برای تحصیل در ترکیه می باشد. در ادامه به برخی از رشته های تحصیلی موجود در دانشگاه های این کشور اشاره می کنیم.

  • دانشگاه های ترکیه با شرط معدل

    بسیاری از دانشگاه های ترکیه بدون آزمون به جذب دانشجو می پردازند. این دانشگاه ها جهت پذیرش دانشجویان خارجی، داشتن معدل خاصی را ضروری دانسته و تحت عنوان شرایط ثبت نام اعلام می نمایند. داشتن نمرات بالا همچنین جزو شرایط اصلی دانشگاه های بورسیه کننده بوده و همچنین مخصوص افرادی است که قصد دارند، در رشته های پزشکی و امثالهم به تحصیل در ترکیه بپردازند. توجه داشته باشید که تحصیل در ترکیه لزوما به کسب معدل بالا نیاز نداشته و افراد می توانند، صرفا با نمره قبولی (12تا20) تحصیل نمایند.

یکی دیگ از فرصت هایی که کشور ترکیه برای علاقمندان تحصیل در ترکیه فراهم نموده است، تحصیل رشته پزشکی در ترکیه می باشد. سال ها است که دانشگاه های این کشور با دانشگاه های معتبر جهان همکاری داشته و از این راه سطح علمی سیستم آموزشی خود را ارتقا داده است. گفته می شود، متقاضیانی که علاقمند به تحصیل پزشکی در ترکیه هستند، بایستی در دوره های یک ساله آمادگی جهت قبولی در آزمون ورودی شرکت نمایند. چرا که تحصیل در ترکیه به طور معمول منوط بر قبولی در آزمون ورودی و یا یا کسب معدل بالا می باشد. این که دانشگاه منتخب فرد متقاضی، چه راهی را برای پذیرش دانشجو در نظر گرفته است، می بایست از طریق سایت رسمی دانشگاه مورد بررسی قرار گیرد. نوع آموزش این رشته در ترکیه مانند کشورهای پیشرفته جهان بوده و از فراگیری علوم پایه آغاز می گردد. تحصیل در ترکیه در رشته پزشکی، شش سال به طول می انجامد و در نهایت با گذراندن دوره یک ساله کارورزی به پایان می رسد.

 

افراد زیادی وجود دارند که علاقه مند به تحصیل در ترکیه در رشته حقوق می باشند. این افراد ممکن است قصد تحصیل حقوق در مقطع کارشناسی و یا ادامه تحصیل در مقاطع بالا را داشته باشند. آموزش حقوق در ترکیه به دوره دو ساله کاردانی، دوره چهار ساله کارشناسی و دوره دو ساله کارشناسی ارشد تقسیم می گردد. در دوره کارشناسی ارشد وضعیت فارغ التحصیلان از لحاظ اشتغال بسیار مطلوب می باشد. هرچند ممکن است، در دوره های کاردانی و یا کارشناسی هم با فرصت های شغلی خوبی مواجه شوند. تحصیل حقوق در مقطع کارشناسی ارشد به دو صورت با پایان نامه و یا بدون نیاز به پایان نامه انجام می شود که انتخاب دانشگاه هایی که ارائه پایان نامه را ضروری می دانند، برای دانشجویانی که قصد تحصیل مقطع دکترا را دارند، مناسب تر است. دانشگاه های بیلگی، آنکارا و بیلکنت از جمله دانشگاه هایی که هستند که تحصیل حقوق در آن ها میسر می باشد.

 

همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم تحصیل رشته های برتر در همه جای جهان، شرایط سخت گیرانه تری را دارا است. با این حال تحصیل در ترکیه در رشته دندان پزشکی و پزشکی غیر ممکن نمی باشد. شرایط مشترک و مهم همه دانشگاه های ترکیه برای پذیرش دانشجو در رشته دندان پزشکی، داشتن معدل بالا درآخرین کارنامه تحصیلی، مدرک زبان ترکی یا انگلیسی و قبولی در آزمون ورودی (مخصوص برخی دانشگاه ها) می باشد. گفتنی است که دانشگاه های ترکیه مدرک معتبری را ارائه می دهند که افراد پس از اتمام تحصیل خود قادر هستند در هر کشوری به اشتغال بپردازند. لذا اگر تمایل به تحصیل رشته های تاپ در ترکیه را دارید، با آسدگی خیال جهت ثبت درخواست اقدام نمایید.

 

معماری یکی از رشته های پرطرفدار مهندسی می باشد که افراد می توانند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به تحصیل آن در کشور ترکیه بپردازند. تحصیل در ترکیه به ویژه برای مردم ایران جالب توجه می باشد که دلیل آن شاید نزدیکی این کشور به ایران و داشتن فرهنگ های کم و بیش مشابه باشد. تحصیل در رشته معماری در ترکیه به داشتن شرایط خاصی احتیاج ندارد و شاید اوین قدم، فراگیری زبان انگلیسی و ترکی باشد. در مراحل بعدی افراد بایستی از شرایط دانشگاه مورد نظر خود آگاهی پیدا کرده و در صورت لزوم به شرکت در آزمون ورودی دانشگاه بپردازد.

رشته مدیریت جزو گرایش هایی است که تقریبا در همه دانشگاه های کشور ترکیه تدریس می شود. چرا که این رشته از محبویت بالایی در بین دانشجویان خارجی و داخلی برخوردار است. شرایط پذیرش این رشته در اکثر دانشگاه های ترکیه یکسان می باشد. پیشنهاد می کنیم که پیش از اقدام به اخذ مجوز، شرایط تعین شده از سمت دانشگاه برای تحصیل در رشته مدیریت در ترکیه را مطالعه نمایید.

رشته مدیریت بازرگانی زیر شاخه رشته مدیریت است که در همه جای جهان در مقطع ارشد، طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است. در دوران تحصیل مدیریت بازرگانی افراد با اصطلاحاتی همچون برنامه ریزی، تخصیص منابع انسانی، تولید، تصمیم گیری، مدیریت پروژه، تجارت و… آشنا می شوند. متقاضیان می توانند پس از پایان تحصیل در ترکیه، جذب بازار کار شده و مانند سایر متخصصان تجاری پرقدرت دنیا به اشتغال و اشتغال زایی بپردازند. فراموش نکنید که تنها تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی در ترکیه عامل موفقیت شما نیست. موفقیت و کسب درجات بالا در این رشته مشروط به تلاش و هوشمندی دانشجو و افزایش تجربه کاری وی می باشد.

نقاشی از جمله رشته هایی است که تحصیل آن در کشورهای دیگر می تواند برای هنرجویان بسیار جذاب و چالش برانگیز باشد. افراد بسیاری در مقاطع مختلف تحصیلی، به یادگیری تکنیک ها و انواع رمز و رازهای موجود در این هنر از اساتید کشورهای مختلف، علاقمند می باشند. تحصیل در رشته نقاشی در ترکیه گزینه مناسبی برای این افراد می باشد زیرا دانشگاه های این کشور شرایط غیرقابل دسترسی را برای پذیرش دانشجو تعیین نکرده اند. دانشگاه هنرهای زیبای سینان نمونه ای از قدیمی ترین دانشگاه های هنر استانبول است که اکثر علاقمندن تحصیل در ترکیه با آن آشنا هستند. توصیه می شود که قبل از هر نوع اقدامی از شرایط دانشگاه های هنر ترکیه آگاه شده و سپس به ثبت درخواست به دانشگاه منتخبتان اقدام نمایید.

 

ایرانیانی که مایل به تحصیل در رشته سونوگرافی در ترکیه هستند، به دنبال دانشگاه های معتبر می گردند. برخی دانشگاه هایی در کشور ترکیه وجود دارند، مورد تایید وزارت بهداشت کشور ایران بوده و رشته سونوگرافی را با کیفیت بالا تدریس می نمایند. این رشته پرطرفدار در قالب دوره چهار ساله کارشناسی ارائه می گردد که فارغ التحصیلان آن می توانند پس از اتمام تحصیل و اخذ مدرک، به راحتی مشغول به فعالیت در این زمینه شوند.

 

همانطور که شاهد هستید، تمایل به تحصیل در رشته سینما در ترکیه امروزه در حال افزایش می باشد. تحصیل در ترکیه مقصد بسیاری از علاقمندان سینما است زیرا فرهنگ و ارزش های سنتی این کشور در آثار هنری نمایان بوده و از جذابیت بالایی برخوردار می باشد. پیشرفت کیفیت آموزشی کشور ترکیه آن را به یک راه ارتباطی قوی بین آسیا و اروپا تبدیل نموده است. به صورتی در چن سال اخر متقاضیان بسیاری از ایران برای ادامه تحصیل در ترکیه اقدم کرده اند. این افراد می توانند پس از کسب تجربه و مدرک معتبر از ترکیه، به اشتغال در هر کجای ایران یا اروپا بپردازند.

روانشناسی امروزه به یک رشته پرطرفدار در جهان تبدیل شده است. بسیاری عقیده دارند که این رشته بایستی صرفا در کشور محل تولد و زندگی فرد تحصیل شود. به این معنا که دانشجو از فرهنگ مردم کشور آگاه بوده و بتواند به راحتی با آن ها ارتباط برقرار نماید. با این حال تحصیل روانشناسی در کشکورهای دیگر، برای افراد جویای علمی که تلاش می کنند تا علم خود را با فرهنگ و آداب رسوم مردم به روزآوری نمایند، بسیار مفید می باشد. تحصیل در ترکیه در رشته روانشناسی شرایط مطلوبی را برای دانشجویان روانشناسی فراهم نموده است. روانشناسی در ترکیه بر اساس معیارهای اروپا استانداردسازی شده است. این مهم به آن کمک می کند تا بتوانند در هر کشوری به راحتی مشغول به فعالیت شوند.

 

در کشور ترکیه، 29 دانشگاه مشغول به تدریس رشته دامپزشکی می باشند. کیفیت سیستم آموزشی دانشگاه های این کشور بالا بوده و مدرک ارائه شده از آن ها در سایر کشورهای مهم معتبر می باشد. تحصیل دامپزشکی در ترکیه شامل 10 ترم می باشد و افراد برای اخذ پذیرش بایستی حداقل 18 سال سن داشته باشد. شرط دیگری که معمولا از سمت دانشگاه اعلام می گردد، داشتن مدارک زبان ترکی یا انگلیسی می باشد.

همانطور که مستحضر هستید، تحصیل رشته مد و فشن در ترکیه آرزوی بسیاری از علاقه مندان طراحی مد می باشد زیرا این رشته در طی سال های اخیر دارای توسعه و پیشرفت چشمگیری در ترکیه بوده است. به صورتی که اکنون ترکیه به عنوان بهترین تولید کننده پوشاک در دنیا شناخته می شود. مجددا بایستی تاکید کنیم که هر دانشگاهی شرایط مختص به خود را دارد. با این حال برخی از این موارد در بین دانشگاه ها مشترک می باشند. از جمله این ها می توان به داشتن حداقل 18 سال سن، مدرک دیپلم، مدرک زبان ترکی یا انگلیسی، دارا بودن انگیزه بالا در مد و… اشاره کرد. گفتنی استکه برخی دانشگاه ها جهت پذیرش درخواست افراد مبنی بر تحصیل در ترکیه، اقدام به برگزاری مصاحبه به صورت حضوری یا اینترنتی نیز می نمایند.

جهت دریافت مشاوره رایگان تحصیل در ترکیه با ما در تماس باشید!

تلفن تماس : ۰۷۱۳۲۳۱۷۴۴۰ _ ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ _ 09172755767

واتس آپ : ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ - 09172755767

تلگرام : https://t.me/exirapply

اینستاگرام : exir_apply و iranian_china

تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

متقاضیان بسیاری که تمایل به تحصیل در ترکیه را دارند، به زبان انگلیسی یا ترکی مسلط نیستند. همانطور که می دانید داشتن مدرک زبان برای اخذ پذیرش بسیاری از کشورها ضروری می باشد. این در حالی است که کشور ترکیه شرایطی را برای افراد جهت تحصیل در ترکیه بدون نیاز به مدرک زبان فراهم نموده است. در این راستا بایستی اشاره کنیم که برخی از دانشگاه ها صرفا تسلط افراد را در یکی از زبان های ترکی و یا انگلیسی کافی می دانند. همچنین برخی دانشگاه ها این امکان را برای افراد فراهم می کنند تا پس از گذراندن دوره های یادگیری زبان ترکی در خاک ترکیه، تحصیل در دانشگاه را آغاز نمایند. راه دیگری که در مقابل افراد وجود دارد، تحصیل در دانشگاه های بین المللی ترکیه می باشد. به عبارت دیگر این افراد می توانند، به کسب علم در محضر اساتید ایرانی بپردازند. البته این اساتید رشته هایی همچون زبان و ادبیات فارسی را با هدف اشاعه فرهنگ و تمدن پارسی تدریس می کنند.

تحصیل در ترکیه به زبان های مختلفی مانند انگلیسی، آلمانی، ترکی و فرانسوی امکان پذیر می باشد. البته اکثر دانشگاه های شناخته شده به زبان ترکی و انگلیسی تدریس می نمایند که برخی از آن ها داشتن مدرک زبان را جزو ملزومات پذیرش دانشجو می دانند. از آن جایی که در طی چند دهه اخیر، یادگیری زبان انگلیسی در برنامه درسی دانش آموزان قرار گرفته و اکثر افراد در یادگیری زبان انگلیس به عنوان یک زبان بین المللی تلاش می کنند، امکان تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی یک گزینه عالی برای متقاضیانی که به زبان های دیگر تسلط ندارند، می باشند. همانطور که در بندهای اخیر اشاره کردیم اخذ پذیرش از برخی دانشگاه ها به مدرک آیلتس و یا تافل نیازی ندارد. این گونه مراکز آموزشی به طور معمول با برگزاری آزمون به تعیین سطح افراد می پردازند که در صورت عدم قبولی گاها دوره های مهارت آموزی مخصوصی برای ارتقای سطح زبان فرد تشکیل می دهند.

 

زبان رسمی کشور ترکیه، ترکی می باشد و دانشگاه و مدارس زیادی با این زبان مشغول به تدیس هستند. در صورتی که افراد تمایل به تحصیل در ترکیه را داشته باشند و به زبان ترکی مسلط بوده و یا دارای مدرک زبان ترکی باشند. به راحتی می توانند به تحصیل در این کشور بپردازند. دانشگاه های این کشور آزمونی را تحت عنوان TOMER جهت سنجش سطح تسلط زبان ترکی متقاضیان قرار داده است. بعد از آزموده شدن با این معیار چنانچه موفق به کسب نمره قبولی نشوند، می بایست در دوره های آموزشی شرکت کرده و سپس تحصیل در ترکیه به زبان ترکی را آغاز نمایند.

 

در قسمت های فوق مختصرا به دانشگاه های فارسی زبان ترکیه اشاره کردیم. تاسیس نخستین موسسه تحصیلی ایرانی در ترکیه به سال 1884 باز می گردد که با همت جمعی از ایرانیان فرهیخته مقیم ترکیه بنا گردید. از جمله افرادی که در تشکیل این مراکز آموزشی نقش داشتند، می توان به محمود تاجرصدیقانی، حسن تاجرصدیقانی، عباس تاجرایروانی، عبدالهادی تاجرتبریزی، مشهدی تاجر حبشی و… اشاره نمود.

تحصیل در ترکیه به زبان فارسی در این دانشگاه ها امکان پذیر بوده و رشته هایی مانند یادگیری متون کلاسیک و جدید، دانش ادبی، مترجمی، یادگیری گرامر زبان، مکالمه و گفتگو، یادگیری تاریخ و فرهنگ و.. آموزش داده می شوند. همچنین افراد می توانند، از طریق شرکت در این دوره ها با شاعران و نویسندگان فارسی زبان آشنا شده و به نقد و بررسی تاریخ و ادبیات فارسی بپردازند.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

بعد از پذیرفته شدن در دانشگاه منتخب افراد می بایست در اولین فرصت جهت اخذ ویزای تحصیل در ترکیه اقدام نمایند. به عبارتی دیگر تنها افرادی قادر به دریافت ویزای تحصلی هستنذ که توسط دانشگاه مورد تایید قرار گرفته و بتوانند در مدت معین مدارمک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه را فراهم نمایند. برای اطلاع بیشتر از شرایط ویزای تحصیلی ترکیه و چگونگی دریافت آن در قسمت های مجزا توضیحات بیشتری را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی ترکیه

همانطور که می دانید برای این که بتوانید، ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت نمایید، بایستی مدارک لازم برای ویزای تحصیلی ترکیه به اداره مهاجرت کشور ترکیه ارائه کنید. مدتی پس از بررسی مدارک شما، چنانچه اطلاعات ارائه شده مورد تایید کشور ترکیه باشد، مجوز اخذ ویزا و تحصیل در ترکیه برای شما صادر خواهد شد. برخی از مدارک مورد نیاز در قسمت ذیل جمع آوری شده اند:

  • مدارک شناسایی متقاضی مانند شناسنامه و کارت ملی
  • پاسپوت
  • اسناد مرتبط با قبولی در دانشگاه منتخب
  • سوابق تحصیلی به همراه ریز نمرات
  • فیش پرداختی مربوط به بیمه سلامت و درمان
  • رزومه علمی دانشجو شامل مقالات ارائه شده قبلی

تمکن مالی ویزای تحصیلی ترکیه

داشتن توانایی مالی کافی یکی از ملزومات اخذ ویزای تحصیلی ترکی می باشد. به این معنا که متقاضیان تحصیل در ترکیه بایستی دارای تمکن مالی بوده و این موضوع را با ارائه اسناد کافی ثابت نمایند.

در این راستا ممکن است مدارکی مانند پرینتی از حساب بانکی برای ثابت کردن وضعیت مالی دانشجو از وی درخواست گردد.

ارائه گواهی تمکن مالی ویزای تحصیلی ترکیه به کشور ترکیه سبب می‌شود تا این کشور از این که شما قادر به تامین مخارج تحصیلی خود به مدت یک سال هستید، اطمینان یابد. بنابراین داشتن این شرط برای دانشجویان خارجی الزامی است.

 

مراحل گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه

مراحل گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه

در این بخش قصد داریم به بیان مراحل گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه بپردازیم. پس از اخذ پذیرش در یکی از دانشگاه های کشور ترکیه، دانشجو باید مراحل نام نویسی تکمیل و شهریه خود را پرداخت نماید. اکنون افراد با در دست داشتن گواهی قبولی دانشگاه می توانند به کنسولگری یا سفارت کشور ترکیه در ایران مراجعه کرده و ویزای تحصیل در ترکیه را دریافت نمایند. در این مرحله معمولا مدارک مذکور در قسمت پیشین از دانشجو درخواست می شود. افراد پس از تحویل مدارک، پرداخت هزینه و گرفتن ویزا، از زمان ورود به ترکیه یک ماه فرصت دارند تا جهت دریافت دفترچه اقامت خود اقدام کنند.

 
  • ویزای تحصیلی ترکیه برای افغان ها

    شاید برایتان جالب باشد که اخذ ویزای تحصیل در ترکیه برای افغان های مقیم ایران نیز امکان پذیر می باشد. دقت کنید که این امر تنها در صورت داشتن اقامت و پاسپورت در این ایران صورت کمی گیرد و در غیر این صورت افراد بایستی از طریق سفارت ترکیه در کشور افغانستان جهت دریافت ویزا اقدام نمایند. مدارک لازم برای متقاضیان افغان نیز تقریبا معادل مدارک مندرج در قسمت فوق می باشد که افراد بایستی پس از اخذ پذیرش دانشگاه، برای اطلاع دقیق از شرایط و مدارک به سفارت ترکیه در ایران مراجعه حضوری داشته باشند.

بورسیه تحصیلی ترکیه برای ایرانیان

بورسیه تحصیلی ترکیه برای ایرانیان

اخذ بورسیه و تحصیل در ترکیه به صورت رایگان، شرایطی متفاوت از تحصیل عادی را برخوردار می باشد. مسلما ارلائه خدمات رفاهی و فراهم نمودن شرایط تحصیلی رایگان در ازای دارا بودن ویژگی های خاصی به دانشجویان اعطا می گردد. جذب دانشجو از طریق بورسیه تحصیلی تنها توسط تعدادی از دانشگاه های کشور ترکیه صورت می گیرد که هر کدام دارای شرایط مختص به خود می باشند.

زمان ثبت نام جهت اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه برای ایرانیان دانشگاه های ترکیه، به طور معمول از اوایل ماه فوریه آغاز شده و تا ماه مارس ادامه دارد. شاید برایتان جالب باشد که بورسیه تحصیل در ترکیه تنها دانشجویان ایرانی و تعداد اندکی از کشورهای دیگر ارائه می گردد. علاقمندان می توانند پس از آگاهی از شرایط دریاف بورسیه در رشته های متنوعی اعم از پزشکی، مهندسی، ادبیات، معارف اسلامی، علوم پایه و… به تحصیل در ترکیه بپردازند.

افرادی که جهت دریافت بورسیه تحصیلی موفق می شوند، قادر هستند تا به صورت رایگان در خابگاه دانشگاه اسکان پیدا کنند. همچنین برخی از دانشگاه ها برای حمایت دانشجویان و ایجاد آسایش آن ها، بیمه های درمانی نیز ارائه می نمایند. در آخر بایستی ذکر کنیم که اخذ بورسیه از برخی دانشگاه های این کشور نیازی به داشتن مدرک زبان ندارد و مهارت زبا ترکی طی دوره یک ساله به فرد آموزش داده می شود.

بورسیه تحصیلی نوعی کمک هزینه برای افراد واجد شرایطی است که قصد ادامه تحصیل به صورت رایگان را دارند. این افراد از سمت برخی مراکز آموزشی در ترکیه ساپورت می شوند و تنها بایتسی برخی شرایط و مدارک مورد نیاز را دارا باشند. یکی از مهمترین شرایطی که مدنظر دانشگاه ها می باشد، برخوردار بودن دانشجو از سطح علمی بالا است. سایر شرایط و مدارک شناسایی و تحصیلی بایستی از طریق دانشگاه بورسیه کننده در اختیار دانشجو قرار گیرد.

بورسیه ها دارا انواع مختلفی می باشند. بعضی از دانشگاه ها خدمات رفاهی جامعی ارائه می دهند. به صورتی که دانشجو از لحاظ تحصیلی و امرار معاش به طور کامل تامین می شوند. برخی دیگر نیز صرفا متعهد به پرداخت هزینه های دانشگاه می باشند که در این صورت دانشجو بایستی هزینه های اسکان و خورد و خوراکش را بپردازد. در نتیجه در پاسخ به سوال افراد من باب هزینه بورسیه تحصیل در ترکیه بایستی اشاره کنیم که اخذ بورسیه رایگان می باشد.

افراد بسیاری وجود دارند که با مدرک دیپلم قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارا می باشند. در بین این افراد متقاضیان بسیاری تمایل به آگاهی از شرایط اخذ بورسیه تحصیلی از کشور ترکیه را دارند که اولین و مهمترین گام در این مسیر به شمار می آید. یکی از اصلی ترین شرایط لازم داشتن سن حدکثر 21 سال سن می باشد. شرایط جذب دانشجو در هر یک از دانشگاه ها متفاوت می باشد. از این رو پیشنهاد می شود که شرایط مورذد نیاز از طریق پیگیری اخبار دانشگاه بررسی شود.

 



افرادی که قصد اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع لیسانس را دارند، بایستی در دوره های آموزش زبان ترکی (YOS) شرکت نمایند. این دوره آموزشی یک سال به طول می انجامد و در پایان آن آزمونی جهت سنجش دانشجو برگزار می گردد تا در صورت کسب نمره قبولی واجد دریافت بورسیه تحصیلی شود. شرایط و مدارک دیگری نیز برای پذیرفته شدن درخواست بورسیه افراد وجود دارند که معمولا شامل سوابق تحصیلی افراد و دارا بودن معدل بالای 15 می باشد.

برای دریافت بورسیه تحصیل دکتری در ترکیه بایستی دقت داشته باشید که این فرصت عالی به تعداد محدودی ارائه می شود لذا باید در اقدام به موقع جهت ثبت درخواست و آگاهی از شرایط اخذ بورسیه کوشش نمایید. یکی از اقدامات مهم متقاضیان اخذ بورسیه دکتری، مکاتبه و مشورت با یک استاد راهنما می باشد. پس از این کار در صورتی که واجد شرایطی مانند معدل بالای 18، داشتن مقالات علم و نمره قبولی در آزمون زبان ترکی باشید، می توانید ادامه فرآیند ثبت نام خود در دانشگاه را تکمیل نمایید.

جهت دریافت مشاوره رایگان تحصیل در ترکیه با ما در تماس باشید!

تلفن تماس : ۰۷۱۳۲۳۱۷۴۴۰ _ ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ _ 09172755767

واتس آپ : ۰۹۱۷۴۲۴۳۰۴۲ - 09172755767

تلگرام : https://t.me/exirapply

اینستاگرام : exir_apply و iranian_china